בעוד הפיתוח של מעכבי טירוזין קינאז (TKIs) המתמקדים במוטציית EGFR חולל מהפכה בטיפול בסרטן ריאות מסוג NSCLC חיוביים ל-EGFR, רכישה של עמידות לטיפול היא בלתי נמנעת, כחלק מתהליכים האבולוציונים של הגידול.
מחקרים שנעשו לאחרונה מראים כי סרטן ריאות מסוג NSCLC עם מוטציות ל-EGFR הוא הטרוגני מאוד ברמה התאית, דבר המקל על התרבות של שיבושים גנטיים היוצרים גידולים עמידים באמצעות מנגנונים מולקולריים מרובים. קבוצת חוקרים יפנים מהמכון הלאומי לחקר הסרטן בטוקיו בשיתוף פעולה עם חוקר אוסטרי מחברת Boehringer Ingelheim RCV GmbH & Co פרסמו החודש סקירה של ההבדלים המנגנוניים בין TKIs דור ראשון, שני ושלישי בכתב העת המדעי Future Oncology. החוקרים מעלים השערות כיצד תכונות אלו יכולות להסביר את ההבדלים בפעילות קלינית בין תרופות.
החוקרים משערים שניתוח מולקולרי של מנגנוני עמידות לגידולים יאפשר לעשות שימוש מותאם אישית ברצף אופטימלי של EGFR TKIs (כלומר שימוש בדור ראשון, שני או שלישי בסדרים שונים עפ"י ניתוח מנגנוני עמידות ספיציפיים אצל כל מטופל). טיפול זה יאפשר למקסם את משך הטיפול ללא כימותרפיה, להגביר תועלת ולהעלות הישרדות.
מקור:
תגובות אחרונות